MMO Games

Massively Multiplayer Online Game

MMO spel eller Massiva onlinespel som det kallas på svenska är en typ av datorspel som började dyka upp någon gång på slutet av 1990-talet. Vad som skiljer MMO spel från andra multiplayerspel är antalet spelare. I MMO spel kan antalet användare nämligen vara upp i miljontals spelare till skillnad från de ”vanliga” multisplayer-spelen som sällan har över 100 spelare samtidigt. När du spelar ett MMO spel spelar du i en stor värld där alla spelare ska få plats. Du kan när som helst logga in och möta spelare från hela världen och även om du loggar ut är spelet ändå igång. MMO spel brukar ofta fokusera mer på den sociala delen och inte på själva spelandet som andra multisplayer-spel gör.

Olika typer av MMO spel

Du som har spelat MMO spel tidigare är nog redan medveten om de olika varianterna av spelen som finns. Ett av de vanligaste är nog MMORPG, vilket står för Massive multiplayer online role-playing game och i denna typen av spel intar spelarna en fiktiv figur, ofta i en fantasy-värld och ska styra figurens handlingar. Förutom MMORPG finns det MMO first shooter, MMO Racing med mera.

Nytt och spännande

För dig som aldrig har spelat ett spel som ingår i kategorin MMO kommer verkligen få uppleva någonting helt nytt och spännande. Det är något väldigt unikt och intressant att spela och ger känslan av att ta en paus från verkligheten och uppleva en helt ny värld. Den sociala aspekten gör det hela ännu roligare och du får träffa nya människor som har samma intressen. De bästa mmospelen 2018 hittar du här.

Tjäna pengar eller inte?

De flesta MMO spelen går ut på att ha en rolig stund och uppleva något unikt, även träffa andra spelare. Förutom detta är det även möjligt att tjäna pengar på att spela denna typen av spel. Självklart måste du då spela via ett onlinecasino. Det finns många olika typer av spel inom MMO-kategorin och därför finns det något för alla.